7 χαρακτηριστικα που πρέπει να προσέξεις πριν την αγορά ενός διαδρόμου

22 Νοεμβρίου 2023

7 χαρακτηριστικα που πρέπει να προσέξεις πριν την αγορά ενός διαδρόμου

Οι σύμβουλοι της LEOS σας καθοδηγούν στην αγορά διαδρόμου

Το κύριο όφελος από την αγορά ενός δικού σας διαδρόμου γυμναστικής είναι ότι μπορείτε να ασκείστε και να επεκτείνετε την προπόνησή σας στην άνεση του σπιτιού σας, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Για πολλούς, η αγορά ενός διαδρόμου γυμναστικής μπορεί να αποτελεί μία πολύ πιο συμφέρουσα οικονομικά επένδυση σε σχέση με μία συνδρομή γυμναστηρίου. Και για συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων μία επίσκεψη στο γυμναστήριο μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη. Σκεφτείτε την περίπτωση των γονιών με μικρά παιδιά.

Για τους περισσότερους αθλητές η αγορά ενός διαδρόμου είναι μια σημαντική επένδυση και οι τιμές μπορεί να αυξάνουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται. Διαβάστε παρακάτω τα 7 πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των διαδρόμων γυμναστικής και τρεξίματος και πως να αποφασίσετε κατά πόσον ή όχι χρειάζεστε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό για τις προσωπικές σας ανάγκες προπόνησης.

Επιφάνεια Τρεξίματος

Υπάρχουν δύο σημαντικές  μετρήσεις για την επιλογή της σωστής επιφάνειας τρεξίματος και αυτές δεν είναι άλλες από το μήκος και το πλάτος της.  Αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που συχνά παραβλέπονται. Το προσωπικό ύφος χρήσης, βάδιση ή τρέξιμο, όπως και το μήκος του διασκελισμού σας θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για να απολαμβάνετε την προπόνηση όπως σας αρέσει και να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς.

Για παράδειγμα οι πιο ψηλοί άνθρωποι έχουν σε γενικές γραμμές και μεγαλύτερο διασκελισμό. Φθηνότεροι διάδρομοι με μικρότερο μήκος επιφάνειας τρεξίματος θα αναγκάσουν το δρομέα να προσαρμόσει το στυλ του.

Ισχύς Κινητήρα

 

Η ισχύς του κινητήρα που γυρίζει την επιφάνεια τρεξίματος πρέπει να συνυπολογίζεται για να βεβαιωθείτε ότι θα επιτύχετε τους στόχους της προπόνησής σας. Αν για παράδειγμα, κάνετε έντονη προπόνηση σπριντ τότε θα χρειαστείτε ένα μοτέρ που να μπορεί να επιτύχει τις ταχύτητες που επιθυμείτε. Οι κινητήρες των διαδρόμων γυμναστικής μετρώνται σε ιπποδύναμη. Ωστόσο, απλά κοιτάζοντας την ιπποδύναμη δεν είναι και το σωστό. Το σημαντικότερο είναι να συγκρίνετε τις ταχύτητες που επιτυγχάνονται σε συνεχή λειτουργία. Εάν ο διάδρομος που επιθυμείτε μπορεί να επιτύχει τις επιθυμητές ταχύτητες μόνο σε πλήρη ισχύ κινδυνεύει με βλάβη στο μοτέρ.

Απορρόφηση των κραδασμών

Δεν έχει σημασία η διάρκεια προπόνησής σας σε ένα διάδρομο γυμναστικής. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που απαγορεύεται να το υποτιμήσετε. Είναι ευρέως γνωστό ότι πολύ σκληρές επιφάνειες μπορεί να οδηγήσουν σε προστιθέμενη πίεση στις αρθρώσεις των ποδιών προκαλώντας τραυματισμούς.

Όλα τα μοντέλα διαδρόμων γυμναστικής της LEOS διαθέτουν υψηλής ποιότητας αντικραδασμικά δάπεδα τελευταίας τεχνολογίας. Στόχος μας να προσφέρουμε πάντα την καλύτερη ποιότητα στα οικιακά όργανα γυμναστικής!

Κλίση

Για πιο προχωρημένους δρομείς μια ρυθμιζόμενης κλίσης επιφάνεια τρεξίματος είναι αρκετά σημαντική. Αυτό σας επιτρέπει να προσομοιάζετε στον ηλεκτρικό σας διάδρομο συνθήκες ανηφόρας κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας. Θα προσθέσει επιπλέον δυσκολία στην άσκηση. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εισάγετε μεταβλητότητα στην προπόνησή σας και είναι απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να ζητήσει ένας προχωρημένος δρομέας.

Κονσόλα

 

Η κονσόλα είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό και αρκετοί διάδρομοι γυμναστικής διαθέτουν κονσόλες με ενσωματωμένα προγράμματα προπόνησης που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας. Μερικά από τα πιο προηγμένα μοντέλα διαδρόμων γυμναστικής μπορούν να συνδεθούν με εφαρμογές (όπως το KettMaps) που σας επιτρέπει να ορίσετε μια διαδρομή και να τρέξετε ρεαλιστικά οπουδήποτε στον κόσμο, να ανταγωνιστείτε με φίλους σας και να κοινοποιήσετε τα αποτελέσματά σας! Το μόνο σημαντικό είναι η κονσόλα να είναι εύκολη στο χειρισμό και τη ρύθμιση των βασικών λειτουργιών του διαδρόμου.

Αναδίπλωση

Οι διάδρομοι που βλέπετε στα περισσότερα γυμναστήρια είναι αρκετά ογκώδη και γενικά δεν διπλώνουν. Για χρήση στο σπίτι οι διάδρομοι πρέπει να είναι σε θέση να αναδιπλώνουν και να αποθηκεύονται εύκολα όταν ο εξοπλισμός δεν χρησιμοποιείται ή υπάρχει περιορισμός στο χώρο.

Μέγιστο βάρος χρήστη

 

Τα προσωπικό σας βάρος είναι επίσης μία πολύ σημαντική παράμετρος που θα πρέπει να λάβετε υπόψη στην επιλογή του διαδρόμου. Κάθε διάδρομος τρεξίματος υποδεικνύει το μέγιστο βάρος του φορτίου που μπορεί να υποστηρίξει και δεν θα πρέπει να το υπερβαίνετε. Επίσης, έχετε κατά νου ότι αν είστε ακριβώς στο όριο, οι διακυμάνσεις του βάρους κατά τη διάρκεια της προπόνηση μπορεί να ξεπεράσουν αυτό το όριο. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον ένα 10-15 τοις εκατό περιθώριο μέχρι το μέγιστο όριο. Αν χρησιμοποιούν πολλά άτομα το διάδρομο, η επιλογή διαδρόμου βάση του μέγιστου βάρους γίνεται από τον βαρύτερο χρήστη.

.